Over

Voorwoord

Welkom bij de tiende editie van Jazzy Tiel. Gedurende de maand november kunt u van vele jazzconcerten door de binnenstad genieten.

Op zaterdag 5 november genieten van energieke en swingende jazz tijdens De Nacht van Jazzy Tiel

Een jubileumeditie: Jazzy Tiel organiseert voor de 10e keer een aantal Nederlandse topattracties in de Jazzwereld. Dit jaar voor het eerst in de vorm van een ‘Walking Concert’ in verschillende zalen van Schouwburg Agnietenhof. Geweldige live jazzmuziek en diverse intermezzo’s van het Jazzorkest Licks & Brains met special guests; de energieke trombonist en vocalist van Defunkt, Mr Joseph Bowie en vocaliste Mrs. HIPS.
Met dampende Braziliaanse jazz wordt de avond afgesloten door de formatie Zuco 103 met Brasilectro, een combinatie van verschillende stijlen, vertolkt door de sensuele Braziliaanse zangeres Lilian Vieira.

Het trio van Frank Montis op hammond, Anton Goudsmit op zijn scheurende Gretchgitaar en Cyril Directie op drums maakt de avond compleet.

Een verrassende act die we mogen aankondigen is de Friese fadozangeres Nynke Laverman. Ze treedt op met haar muzikale vertelling Wachter, over de kunst van het wachten. Een combinatie van nieuwe songs, een lang gedicht en een sprookje. Ze wordt bijgestaan door Sytze Pruiksma (piano, slagwerk en elektronica) en celliste Geneviève Verhage.

De sfeervolle aankleding en het lekkere eten en drinken maken van deze eerste Nacht van Jazzy Tiel eentje om niet snel te vergeten.

Daarnaast biedt Stichting Jazzy Tiel u in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers en restauranthouders, Centrum voor de Kunsten De Plantage en Filmtheater en Schouwburg Agnietenhof een bijzonder en uniek programma over de gehele maand aan.

Stichting Jazzy Tiel is de vele ondernemers en de vele sponsoren onuitsprekelijke dank verschuldigd voor het mogelijk maken van dit unieke Tielse evenement. Dankzij het enthousiasme en de inzet van vele (horeca) medewerkers, denkers, doeners, vrijwilligers, is het opnieuw gelukt een fantastisch programma te presenteren.

 

Pieter van den Burg

Voorzitter JazzyTiel

 

Stichting JazzyTiel

Pieter van den Burg; voorzitter en organisatie
Marco Blom; financiën
Simone de Boer; programmering
Bart van den Elshout; programmering
Tenny Tahamata; programma adviezen
Monique Schoots; produktie
Sem-Isabelle Wierenga; publiciteit
Ingrid Zaaijer; programmering huisconcerten
Ruud van Zuilen; programmering Agnietenhof