Over

Voorwoord

Welkom bij de elfde editie van Jazzy Tiel. Gedurende de maand november kunt u van vele jazzconcerten door de binnenstad genieten.

Op zaterdag 4 november genieten van energieke en swingende jazz tijdens De Nacht van Jazzy Tiel

Na een succesvolle eerste editie vindt dit seizoen opnieuw De Nacht van Jazzy Tiel plaats. Op zaterdag 4 november zijn er diverse optredens en live acts in verschillende zalen van de Agnietenhof, aangekleed met lekkere hapjes en drankjes.

Geweldige live jazzmuziek komt onder meer van Bruut! Deze Amsterdamse jazzband maakt stevig dansbare en door enthousiaste kenners zelfs ‘vuil’ genoemde jazz. De jonge groep was al te zien op het North Sea Jazz Festival en Lowlands met hun ‘superjazz’, een cocktail van jazz, blues en rock ‘n’ roll, op maat gemaakt voor een bewegend publiek. Het Hammond-geluid is prominent en roept echo’s uit de jaren zestig op.

Ook Gare du Nord komt naar Tiel. De groovende 6-koppige formatie speelt oude en nieuwe favorieten zoals je ze nooit eerder hebt gehoord. Met uiteraard de nieuwe funky songs van het album Stronger! maar ook de vele classic hits als ‘Marvin & Miles’, ‘Beautiful Day’, ‘You’re My Medicine’ (met Marvin Gaye) en ‘Pablo’s Blues’.

Verder verzorgt trompettist Eric Vloeimans deze avond een verrassend optreden. Hij houdt van improviseren schuwt geen enkele crossover met verschillende muziekstijlen. De beste trompettist van Europa speelde eerder samen met onder meer Michiel Borstlap, Anton Goudsmit, Kyteman, Tuur Florizoone, en zelfs eenmalig met Gare du Nord. Laat je verrassen!

Gastheren zijn de Gebroeders Grimm in hun fantastische zelfgemaakte kostuums. Er worden nog meer geweldige live acts toegevoegd aan de programmering van Jazzy Tiel.

Daarnaast biedt Stichting Jazzy Tiel u in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers en restauranthouders, Centrum voor de Kunsten De Plantage en Filmtheater en Schouwburg Agnietenhof een bijzonder en uniek programma over de gehele maand aan.

Stichting Jazzy Tiel is de vele ondernemers en de vele sponsoren onuitsprekelijke dank verschuldigd voor het mogelijk maken van dit unieke Tielse evenement. Dankzij het enthousiasme en de inzet van vele (horeca) medewerkers, denkers, doeners, vrijwilligers, is het opnieuw gelukt een fantastisch programma te presenteren.

 

Pieter van den Burg

Voorzitter JazzyTiel

 

Stichting JazzyTiel

Pieter van den Burg; voorzitter en organisatie
Marco Blom; financiën
Simone de Boer; programmering
Bart van den Elshout; programmering
Tenny Tahamata; programma adviezen
Monique Schoots; produktie
Ingrid Zaaijer; programmering huisconcerten
Ruud van Zuilen; programmering Agnietenhof