Corrie van Binsbergen

In het kader van JazzyTiel zal Corrie van Binsbergen op zaterdag 21 november om 16.00 uur een concert geven in Kunsthuis Kaayk. 
Voorafgaand aan het filmprogramma in Kunsthuis Kaayk ( 12-19 en 26 november 20.00 uur) zal Floris Kaayk op 19 november een korte lezing geven over het maakproces van zijn videoclip Witch Doctor van de Staat.

Corrie van Binsbergen groeide op in Tiel. Zij is gitariste, componiste, bandleider en artistiek en zakelijk leider van Stichting Brokken, waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert.  Zij kreeg landelijke bekendheid met haar band Corrie en de Grote Brokken, een samenwerkingsverband van kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en de serie ‘Schrijvers in Concert’, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, met onder meer Remco Campert, Kees van Kooten, Toon Tellegen en Tommy Wieringa. Met verschillende formaties speelde ze op diverse grote nationale en internationale jazzfestivals in Duitsland, België, Frankrijk, Griekenland, Italië, Mali, Burkina Faso, Rusland, Verenigde Staten, Marokko, Litouwen, Estland, Brazilië, India en China.

Corrie van Binsbergen ontving de voor de jazz en geïmproviseerde muziek meest prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs op 1 februari 1999, vanwege haar creativiteit, vakmanschap en veelzijdigheid. De prijs wordt gezien als een oeuvreprijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.
Naast vele composities voor haar eigen projecten ontving ze compositieopdrachten voor onder meer het Holland Festival, NPS, Filmmuseum, Nederlands Blazers Ensemble, Radio Symfonie Orkest, ZappStrings, Mondriaan Strijkkwartet, ASKO/Schönberg en schreef ze voor hoorspel en film.

ADRES EN OPENINGSTIJDEN
5 November t.m. 19 december 2015:
Donderdag: 19.00 tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 14.00 tot 17.00 uur
Filmprogramma: 12 – 19 – 26 november om 20.00 uur.
Kunsthuis Kaayk
Stationsstraat 32
4001CE Tiel
www.facebook.com/kunsthuis.kaayk
www.kaayk.nl

Datum: 21.11.2015, 16:00 uur - 16:30 uur Locatie: Kunsthuis Kaak Website: corrievanbinsbergen.com
Facebook:
Twitter:
Jazzy Love: