Over

Voorwoord

De laatste Nacht van Jazzy Tiel was in 2019 en deze avond was een daverend succes met kraak & Smaak en andere optredens. Gelukkig mogen we na 2 jaar afwezigheid weer en hebben we weer fijne artiesten kunnen strikken voor de 5e editie van De Nacht van Jazzy Tiel! En deze zal plaatsvinden op zaterdag 5 november in Schouwburg Agnietenhof met diverse optredens en acts in verschillende zalen en foyers van Agnietenhof, aangekleed met lekkere hapjes en drankjes.

Op deze 5e Nacht van Jazzy Tiel komt Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans samen met bigband Licks & Brains voor een concert met spetterende nieuwe versies van zijn eigen muziek. De composities van Vloeimans in een bigband jasje: groots, funky en swingend. “De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rondom mijn muziek”, aldus Vloeimans. Ook het indrukwekkende repertoire van Licks & Brains – dat doet denken aan de swingende sound van New Cool Collective – komt aan bod. De 18-koppige band laat blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans samenvloeien tot een spannende mix van jazz, (afro)funk, minimal music, soul en dance.
In de ‘kelder’ een lekker vet underground concert van het Frank Montis Trio. Knallend en gewapend met rauwe Hammond en gitaar (Vincent Koning) en voortgestuwd door smeuïge percussie en ronkende drums (Pim Dros). Diepgeworteld in de traditie van legendes als Shirley Scott, Jimmy Smith, Jimmy McGriff.
DJ Meneer Funkel is weer van de partij met zijn authentieke draaitafel, hier komt alleen een unieke set vinyl op en dit vinyl is minstens 50 jaar oud! Goed voor een vet bruisende sfeer zoals halverwege de vorige eeuw in de stijlvolle nachtclubs van New York en Parijs.

Meer acts zullen volgen in de loop naar het festival toe, dus houdt ook onze website in de gaten!
http://www.jazzytiel.nl

Stichting Jazzy Tiel is de vele ondernemers en de vele sponsoren dank verschuldigd voor het mogelijk maken van dit unieke Tielse evenement. Dankzij het enthousiasme en de inzet van de vele (horeca) medewerkers, denkers, doeners, vrijwilligers, is het opnieuw gelukt een fantastisch programma te presenteren.

Simone de Boer, vervangend voorzitter Jazzy Tiel

Organisatie;
Simone de Boer (vervangend voorzitter, organisatie, programmering),
Monique Schoots (productie, organisatie)
Marco Blom (financiën),
Bart van den Elshout