Over

Voorwoord

Vorig jaar was De Nacht van Jazzy Tiel een daverend succes en na Candy Dulfer dachten we alles gehad te hebben. Maar niets is minder waar en er zijn nog zoveel leuke bands in Nederland, er komt dit jaar de 4e De Nacht van Jazzy Tiel! En deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 november in Schouwburg Agnietenhof met diverse optredens en acts in verschillende zalen en foyers van Agnietenhof, aangekleed met lekkere hapjes en drankjes.

Op deze Nacht van Jazzy Tiel komt het producerstrio Kraak & Smaak Live (mét zangeres Berenice van Leer) naar Tiel met een complete live band die je wegblaast met die eclectische mix van elektronica, funk, soul, jazz en downbeat waar ze zo om bekend staan. De Raad van Toezicht is een 12-koppige band uit Arnhem. In 2016 braken ze door en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken op de grote jazzfestivals in Nederland, zoals North Sea Jazz. Jazz en funk zijn de basis ingrediënten, maar met 12 bandleden kan je je voorstellen dat het moeilijk is om het bij één genre te houden.

In de ‘kelder’ kan je genieten van een lekker vet underground concert van het collectief SPARK (opgericht door Frank Montis). Knallend en gewapend met rauwe Hammond en gitaar en voortgestuwd door smeuïge percussie en bonkende drums. Diepgeworteld in de traditie van legendes als The Meters, Jimmy McGriff en Booker T, brengt dit nieuwe toffe collectief zelf geschreven nummers.

Meer acts zullen volgen in de loop naar het festival toe, dus houdt ook onze website in de gaten! Programma Jazzy Tiel

In samenwerking met de Tielse horeca, Schouwburg Agnietenhof en Zinder Podium zijn er gedurende de hele maand november en zelfs enkele dagen al in oktober vele jazzy concerten in de binnenstad, waar u van kunt genieten. Lees snel verder voor het hele programma.

Stichting Jazzy Tiel is de vele ondernemers en de vele sponsoren dank verschuldigd voor het mogelijk maken van dit unieke Tielse evenement. Dankzij het enthousiasme en de inzet van de vele (horeca) medewerkers, denkers, doeners, vrijwilligers, is het opnieuw gelukt een fantastisch programma te presenteren.

Simone de Boer, vervangend voorzitter Jazzy Tiel

Organisatie;
Simone de Boer (vervangend voorzitter, organisatie, programmering),
Monique Schoots (productie, organisatie)
Marco Blom (financiën),
Tenny Tahamata, Bart van den Elshout & Ingrid Zaaijer (programmering)