Licks & Brains ft specials guests Joseph Bowie and Mrs. Hips

Licks & Brains: NU-Jazz XXL

“Uit Nederland, iets om trots op te zijn!” (Giel Beelen)
“Nieuwe hippe bigband” (Radio6)


“Met hippe Nu-Jazz helemaal in het heden” (FRET)

Licks & Brains onder leiding van Rolf Delfos (Jazzinvaders, Houdini’s, Artvark): eindelijk een formatie die Nu-Jazz van Nederlandse bodem naar een grote bezetting weet te vertalen. Licks & Brains’ tweede album “The Road” – met bijdragen van Ilja Reijngoud, Bart Wirtz, Marius Beets en remixhelden Kraak&Smaak – zag eind 2010 het licht. Het werd live gelanceerd op Radio6 en in Giel Beelens FreakNacht, eindigde nummer 34 in het Radio6 jaaroverzicht en haalde zelfs De Wereld Draait Door.

Licks & Brains is een project met het geluid van de bigband verstrengeld met een modern jazzgeluid en club dance grooves. De groep grijpt terug naar old school funk van Quincy Jones of James Brown, maar laat ook frisse nieuwe grooves horen van Nederlandse groepen als Monsieur Dubois en de Auratones. 

Alle tracks zijn gearrangeerd door arrangeurs die ze zelf beschrijven als ‘Danceable NuJazz XXL’. Licks&Brains kan vergeleken worden met een live sampler waarmee bandleider Rolf Delfos (Houdini’s, Jazzinvaders, Lewinsky quartet) op ieder moment verschillende licks en loops kan instarten. 

Na The Road kwam het derde album ‘Buzzin’ uit. Deze keer werd gekozen voor een opzet met diverse (vocale) gasten: op Buzzin’ zijn Frank Montis, Laura Vane, Lo van Gorp en Tom Beek te horen. “Met ‘Buzzin’, het derde album van Licks & Brains, leggen we de lat weer een stuk hoger”, aldus Rolf Delfos, bandleider van Licks & Brains. “De funkhechtheid klinkt beter dan ooit.”

Licks & Brains is een graag geziene act op de Nederlandse podia en festivals en treedt regelmatig op met top-of-the-bill gastartiesten waaronder op dit moment Amerikaanse trombonist Joseph Bowie (bekend van DeFunkt), Mrs Hips, Tom Beek, Laura Vane, Frank Montis, DJ Maestro, Rik Mol, Anton Goudsmit, Benjamin Herman en Kim Hoorweg. De combinatie van dansbare soul/funk/jazzgrooves en een aanstekelijke presentatie maakt Licks & Brains een bijzondere en energieke live-act. Met recht Nu-Jazz XXL!

Joseph Bowie
Voor het optreden op Jazzy Tiel neemt Licks & Brains special guest Joseph Bowie mee. De Amerikaanse trombonist en zanger, Joe Bowie voor vrienden, is vooral bekend als leider van Defunkt, een punk-funk-jazz band die in 1978 werd opgericht in New York City. Het was de eerste band die populaire muziek mixte met andere, extremere muziekgenres. Daardoor speelden ze al vanaf het begin zowel op jazzfestivals als in rockzalen. Ook in het experimenteren met rap waren ze Bowie, een broer van de avant-garde-jazztrompettist Lester Bowie en saxofonist Byron Bowie, leerde piano en conga’s spelen, maar stapte later over op de trombone. Als jongen speelde hij onder meer met de beroemde bluesmuzikant Albert King. Bowie woont sinds 2003 in Nederland, waar hij onder meer samenwerkte met Hans & Candy Dulfer. Een stevige dosis funk is dus gegarandeerd!

Mrs Hips
In de jaren ‘90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips en zong ze met veel bekende artiesten in binnen en buitenland. Energie, dat is waar het om draait bij de muziek van Mrs Hips. Energie die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek! Niet geheel toevallig is dat bij Licks & Brains ook het geval dus je zou kunnen spreken van een ‘Match Made in Heaven’ als Mrs Hips samen met Licks & Brains het podium betreedt. 

Dat je dit bijzondere optreden vol energie en funk niet mag missen, is duidelijk!

Datum: 05.11.2016 Locatie: Agnietenhof Website: www.licksandbrains.com/joseph-bowie-bb-funk/2111
Facebook:
Twitter:
Jazzy Love: