Kleine Louis

Dit jaar heeft Jazzy Tiel voor het eerst een interactieve familievoorstelling geprogrammeerd voor iedereen die ouder is dan 5 jaar!

Boop she bam, ya ba da ba doo, Bob en Chops and the Jam

Kreunen, klikken, zingen, swingen, klappen en stappen, wat er ook verteld wordt, je doet mee met de band en gaat in sneltreinvaart door de geschiedenis van de jazz.
New Orleans wordt pas duidelijk als je meezingt met de ‘bassdrum’, je voelt je pas echt rot als je de blues ‘Armoe troef’ meezingt, je weet pas wat ‘Soul’ is als je net zo kreunt als James Brown. En wat te denken van een ‘Boogaloo’ drumfiguur helemaal nadoen met je stem, zodat Bob en Chops er lekker overheen kunnen tetteren?
Eindelijk een interactief muziekprogramma met topmusici uit de Nederlandse Jazzscene, zodat we echt kunnen ‘voelen’ wat ‘Swing’ is en weten wat het is om met ‘Soul’ te zingen. De vonk zal overslaan, de ervaring is belangrijker dan de kennis en zoals het publiek bij Maceo Parker niet stil kan zitten en uit zichzelf gaat bewegen, zo zal ook dit uur in een hoog tempo energie uitstoten, waar je niet omheen kan. Jazz is, jazz leeft, kijk uit, jazzzzz komt eraan met Bob en Chops!

Delfos en Varenkamp hebben nog steeds het enthousiasme van een kind als het om muziek gaat, musiceren vanuit het hart, dat doen ze al hun leven lang. Beide zijn de afgelopen tien jaar nagenoeg elk jaar te zien en te horen geweest op het North Sea Jazzfestival met gerenommeerde bands als The Houdini’s, The Dutch Swing Collegebands. Naast het musiceren zijn zij ook actief bezig op het gebied van educatie, Varenkamp met het programma ‘Kleine Louis‘ over Louis Armstrong, Delfos heeft inmiddels twee kindercd’s geproduceerd met louter volwassen musici maar voor kinderen.
De band bestaat uit Bob en Chops – sax en trompet – aangevuld met een ritmesectie van drie man.

Michael Varenkamp, trompet, vocal. Rolf Delfos, saxen, vocal. Eric Kooger, drums. Bas van Lier, piano/Hammond. Boudewijn Lucas, bas.

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof Rabozaal
Kaarten: € 8,- | Verkrijgbaar via Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof | Tel. 0344-673500 | E-mail: kassa@agnietenhof.nl

Datum: 03.11.2012, 15:30 uur Locatie: Agnietenhof Website: www.agnietenhof.nl/programma/kleine-louis/
Facebook:
Twitter:
Jazzy Love: